Am JIsraël chai-Israël leeft

J. de Vreugd

De lezer treft hier een aantal artikelen aan die enig inzicht geven in de visie die Christenenen voor Israel motiveert. De schrijvers zijn allen betrokken bij het werk van deze stichting.

Beschikbaarheid: Leverbaar

Klik om prijs te zien Wat is dit?
  • ✅ Ophalen in Veenendaal
  • ✅ Versturen via PostNL
Details

Christenen voor Israel viert haar 25e verjaardag. Ter gelegenheid van dit jubileum werd deze bundel uitgegeven. De lezer treft hier een aantal artikelen aan die enig inzicht geven in de visie die Christenenen voor Israel motiveert. De schrijvers zijn allen betrokken bij het werk van deze stichting.

De naam van de stichting weerspiegelt waar ze voor staat: solidariteit van chrsitenen met Israel, het land, het volk en de staat. Historisch gezien is de relatie tussen christenen en Joden een zeer belaste. In de kerk vierde de zgn vervangingstheologie hoogtij, met alle gevolgen van dien. Wat er met het Joodse volk gebeurde in de laatste anderhalve eeuw bracht christenen met een schok tot nieuwe bezinning op de weg van God met Israel en de plaats van Israel in het plan van God. Christenen voor Israel zet zich met overtuiging in voor die nieuwe bezinning en voor praktische consequenties daarvan.

Auteurs: Ds. Jaap de Vreugd, Ds. Willem J.J. Glashouwer en Ds. G. Hette Abma

Extra informatie
Auteur J. de Vreugd
ISBN nummer 9789073632141
Uitgever Christenen voor Israël | Chai Pers
Aantal Pagina's 88
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over: Am JIsraël chai-Israël leeft