Israël, volk land en staat

M. van Campen

n 1970 werd door de synode van de Nederlands Hervormde Kerk een kanseluitreiking uitgegeven, die naast bijval ook veel kritiek heeft opgeleverd. Deze bundel, met dezelfde titel als de kanseluitreiking, biedt een overzicht van de achtergronden en ontstaansgeschiedenis daarvan. Vervolgens wordt ingezoomd op de bijbels-theologische fundering van de visie die daarin is neergelegd. De bundel sluit af met een eigen positiebepaling van het Centrum voor Israëlstudies.

Beschikbaarheid: Leverbaar

Klik om prijs te zien Wat is dit?
  • ✅ Ophalen in Veenendaal
  • ✅ Versturen via PostNL
Details

De werkgroep Theologische Bezinning van het Centrum voor Israelstudies heeft zich intensief bezig gehouden met de vragen die het ontstaan en voortbestaan van de staat Israel stelt aan de christelijke theologie.

In 1970 werd door de synode van de Nederlands Hervormde Kerk een kanseluitreiking uitgegeven, die naast bijval ook veel kritiek heeft opgeleverd. Deze bundel, met dezelfde titel als de kanseluitreiking, biedt een overzicht van de achtergronden en ontstaansgeschiedenis daarvan. Vervolgens wordt ingezoomd op de bijbels-theologische fundering van de visie die daarin is neergelegd. De bundel sluit af met een eigen positiebepaling van het Centrum voor Israëlstudies.

Extra informatie
Auteur M. van Campen
ISBN nummer 9789023917939
Uitgever VBK Media
Aantal Pagina's 247
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over: Israël, volk land en staat