Vergeef ons Vader

Andrew White

Hoe kunnen we Gods liefde laten zien aan een wereld in oorlog? Als predikant in Bagdad (Irak) weet Andrew White hoe het is om vervolgd te worden.

Beschikbaarheid: Leverbaar

Klik om prijs te zien Wat is dit?
  • ✅ Ophalen in Veenendaal
  • ✅ Versturen via PostNL
Details

Als we op het journaal horen over de onthoofding van journalisten door IS, hoe moeten we daar dan op reageren? Hoe kunnen we Gods liefde laten zien aan een wereld in oorlog? Als predikant in Bagdad (Irak) weet Andrew White hoe het is om vervolgd te worden. Zijn gemeente lijdt onder vervolging, geweld en de terreur van IS. Hij heeft alle reden om boos of bang te zijn. Hij weet hoeveel moeite, energie en veerkracht het kost om vrede en verzoening na te streven. Maar hij weet ook dat onze opdracht als christen is om te vergeven en lief te hebben - wat het ons ook kost. In dit boek deelt White zijn ervaringen en kennis - wat leerzaam is voor ons als individuen en als vertegenwoordigers van een kerkelijke gemeente of geloofsgemeenschap. Andrew White is recent veel in de media geweest vanwege de gebeurtenissen in Irak. O.a. in het AD, ND en Visie. Eerder ontving hij de William Wilberforce Award 2014 voor zijn bijdrage aan vrede en verzoening in extreem moeilijke omstandigheden. Ook ontving hij de Anne Frank Special Recognition 2014 voor zijn inzet voor religieuze tolerantie en verzoening in Irak en het Midden-Oosten.

Recensie

De auteur (1964) was anesthesioloog, studeerde daarna theologie (onder meer in Jeruzalem) en werd Anglicaans priester aan de St. George Kerk in Bagdad. 'Vader vergeef' schreef proost Dick Howard op de muur van de zo goed als platgebombardeerde St. Michaels Kathedraal in Coventry op 15 november 1940. Daarmee creëerde hij een wereldwijde bediening, waarin verzoening centraal staat. White werkt in Bagdad, waar in zijn kliniek elke dag 150 zieken komen (alle behandelingen zijn gratis, ze worden gesteund door de Deense overheid) en tevens probeert hij verzoening te brengen tussen de verschillende religieuze en allerlei tribale groepen in het Midden-Oosten. Hij is een hartstochtelijk beijveraar om de christenen te laten zien dat de bron via Abraham en de jood Jezus een blijvende zaak is, dat de kloof tussen christenen en joden fataal verkeerd is en dat zaken als hebzucht, inhaligheid en afgunst de beoogde eenheid in de weg staan. Een boeiend en van binnenuit geschreven boek, dat diep respect voor de (visie van de) auteur oproept.

Ds. Jenno Sijtsma

Extra informatie
Auteur Andrew White
ISBN nummer 9789033800818
Uitgever Ark Media
Aantal Pagina's onbekend
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over: Vergeef ons Vader