De grote toekomst van Israël de kerk en de volken

A. Keizer

Wat is de toekomst van de christelijke kerk? Wat is de toekomst van Israël?

Beschikbaarheid: Leverbaar

Klik om prijs te zien Wat is dit?
  • ✅ Ophalen in Veenendaal
  • ✅ Versturen via PostNL
Details

Wat is de toekomst van de christelijke kerk? Wat is de toekomst van Israël?

Zal Jezus Christus spoedig terugkeren? Of valt daarover weinig met zekerheid te zeggen? Als er één ding is dat bewust of onbewust zeer velen bezighoudt, dan is het wel de vraag: Waar loopt alles op uit? Dit boek gaat over deze vragen die de inhoud van Gods heilsplan met de gehele mensheid raken.

Bijzonder is dat het boek geschreven is vanuit het herwonnen Bijbelse inzicht dat de christelijke kerk niet de voortzetting is van het oude Israël noch in de plaats van Israël is gekomen én dat Gods heilsplan alle mensen omvat. De auteur is daarom van mening dat de christelijke dogmatiek is vastgelopen en dat veel erin niet houdbaar is. Zo bespreekt hij ook de grote misvatting van de Dordtse leerregels. De auteur wil de lezer tonen wat de Bijbel werkelijk zegt over de toekomst van Israël, de kerk en de volken. Daarom is dit een waardevolle uitgave voor ieder die de Bijbel licht wil laten werpen op de historische en actuele ontwikkelingen in de wereld, rondom Israël en de kerk.

In vervolg op dit boek (eerste druk 1992) publiceerde de auteur vier kortere studies: De komende reformatie van de eindtijd (1996), De komende dertig jaar (1997), De Almachtige is de Vader van alle mensen (2003) en In deze eeuw komt Jezus Christus terug (2007). Eerder schreef hij Wetenschap in Bijbels licht: handleiding voor de grondslagen van wijsbegeerte en vakwetenschap (1986) en over de instabiliteit van de westerse economie in Bijbels perspectief.

Drs. A. Keizer (1909) heeft zich van jongs af aan beziggehouden met Schriftonderzoek, theologie en ontwikkelingen in kerk en wereld. Studeerde economie, staatsrecht en filosofie. Was werkzaam aan het Ministerie van Economische Zaken in binnen- en buitenland. De auteur was lid van de Nederlands Gereformeerde Kerk van ’s-Gravenhage en woont thans in Leiden.

Extra informatie
Auteur A. Keizer
ISBN nummer 9789057871535
Uitgever Merweboek
Aantal Pagina's 448
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over: De grote toekomst van Israël de kerk en de volken