Korte grammatica van het bijbels Hebreeuws

J.W. Wesselius

Korte grammatica van het Bijbels Hebreeuws + CD

Beschikbaarheid: Leverbaar

Klik om prijs te zien Wat is dit?
  • ✅ Ophalen in Veenendaal
  • ✅ Versturen via PostNL
Details

Omschrijving Korte grammatica van het Bijbels Hebreeuws + CD

In dit boek staat precies zo veel als nodig is om eenvoudige verhalen teksten te leren lezen en het is bijzonder geschikt om in korte tijd een basiskennis te krijgen van Hebreeuws. Daarnaast is het boek ook goed te gebruiken als 'instapcursus' voor degenen die op den duur een veel diepgaandere kennis van het Hebreeuws willen verwerven. Vanaf het begin worden echte bijbelteksten gelezen en vertaald. Tijdens de lectuur van Genesis 12 verwerft men gaandeweg kennis van de taal. De uitspraak van de behandelde tekst en van een aantal extra hoofdstukken is te beluisteren op de bijgevoegde CD.

NBD|Biblion recensie

Op het gebied van grammatica's van het Bijbels-Hebreeuws in het Nederlands is die van Lettinga-Muraoka de meest gebruikte. Maar het bezwaar van die grammatica voor beginners is de combinatie van naslagwerk en leerboek. De korte grammatica van Wesselius kan dit bezwaar ondervangen, omdat hier alle nadruk ligt op het aanleren van de grammatica, waarbij uitsluitend de hoofdlijnen worden gevolgd. Bovendien is een grammaticale uitleg van Genesis 12 toegevoegd, het hoofdstuk waar men meestal mee begint.

Op een bijgevoegde cd wordt het hoofdstuk bovendien langzaam voorgelezen, wat voor zelfstudie zeer nuttig is. Helaas ontbreekt achterin een index op grammaticale termen, waardoor iets snel opzoeken minder makkelijk wordt. Ook vind ik de behandeling van de zwakke werkwoorden wat summier, omdat hier de meeste problemen liggen in de Hebreeuwse grammatica. Dat neemt niet weg dat wij er een belangrijk hulpmiddel bij hebben voor het leren van het Bijbels-Hebreeuws, waarvoor landelijk steeds meer belangstelling komt. Daarom is deze uitgave zeer geschikt voor de o.b

Extra informatie
Auteur J.W. Wesselius
ISBN nummer 9789062830985
Uitgever Coutinho
Aantal Pagina's 122
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over: Korte grammatica van het bijbels Hebreeuws