60 vragen van christenen over het Jodendom

M. Brown

Dr. Michael Brown geeft antwoord die bij christenen kunnen leven met betrekking tot gebruiken en tradities binnen het Jodendom.

Beschikbaarheid: Leverbaar

Klik om prijs te zien Wat is dit?
  • ✅ Ophalen in Veenendaal
  • ✅ Versturen via PostNL
Details

Zestig vragen van christenen over opvattingen, gebruiken & tradities binnen het Jodendom

  • Welke stromingen zijn er binnen het Jodendom?
  • Wat zijn de tien verloren stammen van Israël?
  • Zouden christenen zich moeten houden aan de spijswetten?
  • Hoe denken Joden over Jezus?
  • Is de vijgenboom een symbool voor Israël?

Dit zeer toegankelijke boek,Zestig vragen van christenen over opvattingen, gebruiken & tradities binnen het Jodendom, beantwoordt deze en meer dan vijftig andere veelgestelde vragen door christenen over Joodse mensen, hun cultuur en de Joodse achtergrond van het Nieuwe Testament.

Dr. Michael Brown, zelf een Joodse gelovige, geeft duidelijke antwoorden op vragen over moderne en historische Joodse gewoonten. Hij gaat ook uitgebreid in op vragen die christenen hebben over hun relatie met de oudtestamentische wet, zoals ‘Zouden christenen de Sjabbat moeten houden?’, ‘Zijn christenen uit de heidenenen ‘geestelijke Joden?’ en ‘Wat is het verschil tussen Pascha en Pasen?’

Dr. Michael L. Brown studeerde Midden-Oostenstudies aan de Universiteit van New York en heeft meer dan twintig boeken op zijn naam staan op het gebied van heiligheid, radicaal discipelschap en Joodse apologetiek. In Nederland werd hij vooral bekend door zijn boekBloed aan onze handen. Hij doceerde aan toonaangevende theologische universiteiten in Amerika en wordt door velen gezien als een van de belangrijkste vertegenwoordigers van de Messiaanse gemeenschap van dit moment.

Extra informatie
Auteur M. Brown
ISBN nummer 9789064512025
Uitgever Zoeklicht
Aantal Pagina's 325
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over: 60 vragen van christenen over het Jodendom