De vervangingsleer voorbij, maar wat nu?

Bob van Dijk

Handreiking voor de verhouding Israël (volk, land, en staat) en het lichaam van de Messias, aan de hand van stellingen, onderverdeeld in 15 thema's.

Beschikbaarheid: Leverbaar

Klik om prijs te zien Wat is dit?
  • ✅ Ophalen in Veenendaal
  • ✅ Versturen via PostNL
Details

Ondertitel: En wat te denken van al die Israëlfans?

Handreiking voor de verhouding Israël (volk, land, en staat) en het lichaam van de Messias, aan de hand van stellingen, onderverdeeld in 15 thema's.

Doordat er steeds meer Christenen tot het besef komen dat het in de Bijbel vooral om Israël gaat en niet om de Kerk(zoals in de vervangingstheologie), is er veel verwarring bij Christenen en in (Messiaanse) gemeenten over wat we nu wel of niet "moeten" met de vele Joodse tradities en gebruiken.

Wat is Joods en wat is Bijbels? Moeten we Joods worden? Wat leert de Bijbel?

Met dit boek hebt u een uitgebreide uiteenzetting hierover in handen; Bob wil handvatten geven over deze dingen, met veel verwijzingen. Dit doet hij aan de hand van een vijftiental stellingen, die hij allen nader uitwerkt.

Het boek is zeer de moeite waard en geeft verassende inzichten.

Drs Bob van dijk (1960) is in 1990 afgestudeerd aan zowel de faculteit Godgeleerdheid van de Rijksuniversiteit Utrecht (M. Th.) als aan de Asian Theological Seminary in Quezon City (M. Div). Van 1992 tot 1995 was hij werkzaam als docent Engels en Nederlands in Centraal Azië. In 1997 heeft hij kerkelijk examen gedaan voor de Nederlands Hervormde Kerk (Nu PKN). Van 1998 tot 2015 heeft hij diverse ICT functies gehad in zowel bedrijfsleven als beroepsonderwijs. Hij is docent van diverse cursussen, waaronder de Keshercursus, de Moadiem-cursus en de cursus Wortels van ons geloof. Bob is persoonlijk lid van de Verenigde Pinkster- en Evangeliegemeenten (VPE)

Extra informatie
Auteur Bob van Dijk
ISBN nummer 9789492178022
Uitgever Christenen voor Israël | Chai Pers
Aantal Pagina's 384
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over: De vervangingsleer voorbij, maar wat nu?