Vrij van de wet?

Drs. E Noordermeer

Paulus schrijft op diverse plaatsen over het einde van de wet. Begrijpen we hem goed of maken we een interpretatiefout? Vrij van de wet - een dogma onder vuur.

Beschikbaarheid: Leverbaar

Klik om prijs te zien Wat is dit?
  • ✅ Ophalen in Veenendaal
  • ✅ Versturen via PostNL
Details

Het eerste boek van drs. E. Noordermeer, De hemelse voedselbank (2011, inmiddels de derde druk), heeft veel stof doen opwaaien. Dit tweede boek is minstens zo prikkelend. Het zou zomaar uw manier van geloven kunnen veranderen.

Het Oude Testament is voor veel christenen een moeilijk boek. Veel zaken hierin staan ver van ons af omdat de tijd en cultuur zo wezenlijk verschilt van de onze. Dat geldt met name voor het wetgevende gedeelte waarvan de openbaring op de Sinai het hoogtepunt is. Het zijn soms saaie stukken die we liever maar overslaan. Wat moeten we er toch mee? Gelukkig is Paulus daar. Hij verlost ons van de gedachte dat we rekening zouden moeten houden met deze wet, door te stellen dat we sinds Christus niet meer onder de wet zijn.
‘We zijn vrij van de Wet’ is een algemeen dogma binnen vrijwel alle kerkelijke stromingen. De auteur betwijfelt of dit de wel een logische conclusie is.

De lezer krijgt inzicht in de algemene oorzaken van misinterpretaties van de Schrift, maar ook in wat dogma’s bewerkstelligen in het hart van gelovigen en de gemeente. Ook het doel van de Tora wordt helder. De auteur behandelt vervolgens de belangrijkste Bijbelgedeelten die tot bovengenoemd dogma hebben geleid en plaatst ze in hun (historische) context en daarmee ook in hun oorspronkelijke betekenis. Bijvoorbeeld:

• Wat betekent Jezus’ uitspraak ‘Het is volbracht’, als daarmee niet de wet wordt bedoeld?
• Is de wet verouderd? Zo niet, wat is er dan wel verouderd?
• Is de wet aan het kruis genageld … of iets anders?
• Van welke wet zijn we bevrijd? Is dat werkelijk de Tora?
• Wat bedoelt Paulus, als hij zegt dat alle dagen gelijk zijn?

Dit boek is een aanrader voor iedere gelovige die van de Bijbel houdt maar moeite heeft dit Boek te begrijpen. De lezer krijgt instrumenten in handen die van pas komen bij het dagelijks Bijbellezen.

Extra informatie
Auteur Drs. E Noordermeer
ISBN nummer 9789057871658
Uitgever Merweboek
Aantal Pagina's onbekend
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over: Vrij van de wet?